Polévka z úhoře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 120 g Slanina vepřová
  • 400 g Úhoř říční
  • 30 g Cukr krupice
  • 100 g Švestky sušené
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Hrušky
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1.5 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 1329 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 78.7 mg
  • Draslík 630.5 mg
  • Vláknina 7367 mg
  • Vitamín A 7367 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, sušené švestky nakrájíme na nudličky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a hrušku nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Rybí vývar přivedeme do varu, vložíme kousky úhoře a na mírném plameni vaříme. V mezičase na slanině osmažíme zeleninu. V hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme vývar z úhoře a alespoň 15 minut na mírném plameni povaříme. Poté přidáme zeleninu, maso z úhoře, hrušku, švestky, cukr, ocet, osolíme, okořeníme hřebíčkem a pepřem a krátce povaříme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu