Zelný salát s kachními prsíčky
Suroviny
- 250 g Zelí hlávkové červené
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 2 ks Kachní prsa
 - 1 ks Salát Polníček
 - 2 ks Pomeranče
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 0.09 polévková lžíce Tuk
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 4 polévková lžíce Olej hroznový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 239 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 123 mg
 - Draslík 1081.1 mg
 - Vláknina 14969.5 mg
 - Vitamín A 14969.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 177.7 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hlávky červeného zelí odstraníme vnější listy a košťál. Zbytek nastrouháme najemno. Všechny suroviny na dresink smícháme a zelí přelijeme, promícháme a necháme minimálně dvě hodiny odpočinout.
 - 
                                2
Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Kachní maso opláchneme studenou vodou a osušíme. Tuk na horní straně plátků nařežeme do tvaru kosočtverců. Spodní stranu plátků osolíme a obě strany opepříme.
 - 
                                3
Vložíme do horkého tuku, tučnou stranou dolů a pečeme asi 3-4 minuty, potom kousky otočíme a opékáme z druhé strany dvě minuty. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
 - 
                                4
V pánvi rozpustíme máslo, vložíme do něj dílky pomeranče a zlehka osmahneme po obou stranách. Poté ovoce rovnoměrně pokapeme medem a necháme šťávu zkaramelizovat.
 - 
                                5
Na talíře upravíme listy zeleného salátu a rozdělíme na ně červené zelí. Kachní maso nakrájíme na plátky, rozložíme na salát a ozdobíme pomeranči.