Žemlovka se sýrem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 174 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 236.5 mg
 - Draslík 60.6 mg
 - Vláknina 111.6 mg
 - Vitamín A 111.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle nakrájíme na plátky, navlhčíme trochou mléka a urovnáme do máslem vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáčku. Na vrstvu žemlí nasypeme nadrobno posekanou šunku, strouhaný sýr, každou vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem. Vrchní vrstu tvoří žemle, které pokapeme máslem a důkladně posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                2
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Když je žemlovka částečně zapečená, zalijeme ji zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci. Dopečeme do zlatova.
 - 
                                4
Podáváme se zeleninovým salátem.