Kari z džungle s garnáty
Suroviny
- 400 g Garnát obecný
 - 75 g Thajský lilek
 - 50 g Hlíva ústřičná
 - 410 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Cukr palmový
 - 2 ks Citronová tráva
 - 4 ks Baby kukuřice
 - 3 ks Kafirové listy
 - 1 ks Galgan
 - 8 ks Paprička ptačí oko
 - 4 ks Červená asijská šalotka
 - 1 hrst Bazalka
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Barbecue omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 788 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 206.3 mg
 - Draslík 1118.8 mg
 - Vláknina 1131.5 mg
 - Vitamín A 1131.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty a každý nařízneme podélně na hřbetu, aby se mohli rozevřít (u hlavičky a ocasu necháme spojené).
 - 
                                2
V pánvi WOK rozpálíme olej a vložíme 2 polévkové lžíce kari pasty z džungle. Kari z "džungle" je pasta. V hmoždíři rozdrtíme dohladka lusky papriček ptačí oko, nasekané na malé kousky, 2 cm kousek galgánu také nasekaný, snítky citronové trávy, pouze bílé, nadzemní část, nadrobno nasekané, najemno nasekané červené asijské šalotky, česnek a garnátovou pastu (nebo 1 lžíci mletých sušených garnátů).
 - 
                                3
Stále směs mícháme, dokud nezačně příjemně vonět. Přilijeme 410 ml vody a ztlumíme plamen na střední teplotu. Přidáme mladé kukuřičky, každou podélně rozkrojenou na polovinu a lilky a další 1-2 minuty dusíme. Do toho přidáme houby (větší kusy rozřízneme na polovinu) a garnáty. Přilijeme do směsi rybí omáčku a přisypeme cukr. Dusíme tak dlouho, dokud se garnáti nerozevřou a nezrůžoví.
 - 
                                4
Dle chuti dokořeníme a posypeme na talíři natrhanými kaffirovými listy a bazalkou.