Slepice s drceným pepřem
Suroviny
- 1200 g Slepice
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 3 dl Vývar slepičí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 936 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 228 mg
 - Draslík 654.5 mg
 - Vláknina 3724.3 mg
 - Vitamín A 3724.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou slepici vykostíme, stáhneme z kůže a maso nakrájíme na menší kousky. Z kostí a kůže uvaříme vývar. V hrnci na rozpáleném másle krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájenou zelenou petržel. K zelenině poté přidáme slepičí maso, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka minimálně 40 minut.
 - 
                                2
Během dušení slepičím vývarem podléváme zeleninu s masem. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, sůl, drcený pepř, zaprášíme moukou, promícháme a dusíme do změknutí masa. Pokud je třeba, přilijeme 1-2 dl vývaru.