Losos s celerem a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 451 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 1849.5 mg
 - Vláknina 21514.4 mg
 - Vitamín A 21514.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer nakrájený na kostičky vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Celer vaříme 15 minut dokud nezměkne. Slijeme vodu a uvařený celer smícháme s fazolemi. Z fazolí nejprve vylejeme všechnu přebytečnou vodu. Vše ochutíme citronovou šťávou, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Celou směs na pánvi prohřejeme.
 - 
                                2
Naporcovaného lososa osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Poté lososa položíme na rošt grilu. Lososa grilujeme na rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany.
 - 
                                3
Hotového lososa podáváme se spařeným špenátem a směsí celeru a fazolí.