Zeleninový aspik s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 338 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 85 mg
 - Draslík 202.8 mg
 - Vláknina 4003.8 mg
 - Vitamín A 4003.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák, brokolici a mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme. Každou
 - 
                                2
zeleninu uvaříme doměkka, zvlášť ve 125 ml osolené vody.
 - 
                                3
Uvařenou zeleninu, (každou zvlášť) i s vývarem rozmixujeme a opepříme.
 - 
                                4
Dáme do studené vody nabobtnat želatinu, rozdělíme ji na 3 díly a každý díl vymačkané želatiny rozpustíme v zeleninovém pyré.
 - 
                                5
Vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku, smícháme ji se zakysanou smetanou a rozdělíme na 3 díly a do každého pyré přimícháme díl smetanové směsi.
 - 
                                6
Ovčí sýr rozdělíme na 2 díly.
 - 
                                7
Formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií. Nejdříve navrstvíme květákové pyré, posypeme nastrouhaným ovčím sýrem a necháme 10 minut v mrazničce, pak navrstvíme brokolicové pyré, opět posypeme sýrem a též odložíme na 10 minut do mrazničky. Nakonec dáme vrstvu pyré z mrkve a zakryjeme fólií.
 - 
                                8
Aspik chladíme 10 hodin, pak ho vyklopíme, nakrájíme a podáváme s čerstvou zeleninou.