Cukety v ořechovém kabátku
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
 - 800 g Cuketa
 - 150 g Ořechy vlašské
 - 200 g Zakysaná smetana
 - 250 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Česnek
 - 2 špetka Sůl
 - 0.28 dl Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 139.1 mg
 - Draslík 680.9 mg
 - Vláknina 7446.1 mg
 - Vitamín A 7446.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ořechový kabátek připravíme tak, že si v míse rozšleháme vejce se solí a hořčicí. V druhé míse si smícháme na drobno rozdrcené vlašské ořechy, nastrouhaný parmezán s omytou, drobně posekanou petrželovou natí.
 - 
                                2
Připravíme si jogurtový krém. Do misky dáme bílý jogurt, prolisovaný česnek, zakysanou smetanu, chilli koření, vše dobře promícháme a ochutíme solí a cukrem.
 - 
                                3
Omyté cukety podélně rozkrojíme na plátky silné asi 1 cm.
 - 
                                4
Ve woku si rozehřejeme olej. Plátky cukety postupně namočíme do rozšlehaného vajíčka a ihned do strouhaných ořechů. Na rozpáleném oleji je osmažíme z každé strany dozlatova.
 - 
                                5
Plátky v ořechovém kabátku podáváme horké s jogurovým krémem.