Vaječný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 270.8 mg
 - Vláknina 3360 mg
 - Vitamín A 3360 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky kráječem.
 - 
                                2
Rajčata omyjeme, krátce spaříme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Poté je také nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Do porcelánové mísy vyskládáme omyté a okapané listy hlávkového salátu, špičkami k okraji mísy. Na vrstvu listů vyskládáme vrstvu vajec, kterou potřeme majonézou. Na majonézu vyskládáme vrstvu rajčat, opět potřeme majonézou a vše střídáme do té doby, až vše spotřebujeme.
 - 
                                4
Do středu mísy vpíchneme salátové srdíčko.
 - 
                                5
Předkrm podáváme vychlazený.