Venkovská polévka s dýní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 933 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2277 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 28.2 mg
- Draslík 726.7 mg
- Vláknina 5440 mg
- Vitamín A 5440 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dýni a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji a másle na malém ohni a za občasného zamíchání asi 5 minut doměkka. 
- 
                                2Přidáme nakrájenou dýni, brambory a kuřecí vývar. Zvýšíme teplotu, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut, až zelenina změkne. 
- 
                                3Do polévky vložíme těstoviny, občas zamícháme a vaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem a solí. Jednotlivé porce posypeme nakrájenou petrželkou a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        