Rybí pomazánka z Valašska
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 100 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 500 g Filé rybí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kopr čerstvý
 - 2 ks Okurky
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kapie
 - 2 ks Šalotka
 - 2 polévková lžíce Hrášek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 2.5 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 128.7 mg
 - Draslík 350.3 mg
 - Vláknina 963 mg
 - Vitamín A 963 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí filé osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené filé necháme vychladnout, potom pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy.
 - 
                                2
Vejce uvaříme natvrdo (10 minut), pak je oloupeme a pokrájíme na nudličky. Oloupanou šalotku a sladkokyselé okurky nakrájíme na malé kostičky. Kopr a petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Sterilovaný zelený hrášek a nakládanou sladkokyselou kapií scedíme a necháme odkapat. Kapií nakrájíme na proužky, které použijeme na ozdobení.
 - 
                                3
Do mísy k rybímu filé přidáme majonézu Hellmans, tavený sýr, šalotku, okurky a vajíčka. Vše promícháme, dosolíme podle chuti a přimícháme kopr s petrželkou a hrášek.
 - 
                                4
Pomazánku zdobíme proužky kapie.