Jahodová pěna k plnění dezertů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 128.3 mg
 - Draslík 129 mg
 - Vláknina 3333.3 mg
 - Vitamín A 3333.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody omyjeme, vložíme do mixéru, přisypeme cukr a rozmixujeme na kaši. Do jahodové kaše vmícháme zlehka ručně vyšlehanou šlehačku.
 - 
                                2
Takto vzniklou pěnu používáme jako základ pro plnění různých ovocných moučníků. Do pěny můžeme podle chuti nebo potřeby zapracovat různé aromatické látky. Můžeme použít např. rum, likéry, nebo esence.
 - 
                                3
Do připravené jahodové pěny přimícháme rum a vanilkovou esenci a máme tak hotovou základní nápň pro punčové řezy.