S těstovinami lilky
Suroviny
- 450 g Lilek
 - 400 g Nudle vaječné
 - 2 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 špetka Oregano čerstvé
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 - 1.5 dl Ocet vinný
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Oregano sušené
 - 2 polévková lžíce Mandle
 - 2 polévková lžíce Paprika červená
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 84.7 mg
 - Draslík 760.1 mg
 - Vláknina 20928.5 mg
 - Vitamín A 20928.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.3 mg
 - Vitamín E 5.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninový vývar, balzámový ocet a vinný ocet nalijeme do pánve a přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky olivového oleje a špetku oregana a povaříme 1 minutu. Přidáme plátky lilku a na 10 minut odstavíme stranou.
 - 
                                2
V míse smícháme oregano, olej, rozetřený česnek, mandle, limetkovou šťávu, mletou papriku, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Máme marinádu.
 - 
                                3
Lilek vyndáme z pánve a necháme okapat. Přidáme do marinády plátky lilku a na 12 hodin dáme uležet do lednice.
 - 
                                4
Osolenou vodu uvedeme v hrnci do varu, přidáme 1/2 zbylého oleje a nudle a 10 minut vaříme. Poté těstoviny necháme okapat, vmícháme do nich zbylý olej.
 - 
                                5
Podáváme těstoviny s plátky lilku a marinádou.