Housková polévka na másle
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 10 g Bobkový list
 - 5 g Nové koření celé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Muškátový květ
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 6 ks Žemle tuková
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 820 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 499.1 mg
 - Draslík 73.4 mg
 - Vláknina 4346 mg
 - Vitamín A 4346 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev očistíme, jemně nastrouháme, housky nakrájíme a vše dáme do hrnce s osolenou vodou, kde je povaříme asi 20 minut, potom je dáme vychladnout a rozmixujeme.
 - 
                                2
Vrátíme zpět na sporák, přidáme bujón, bobkový list, muškátový květ, nové koření, máslo, smetanu rozmícháme se 4 žloutky, pomalu je vyléváme do polévky a důkladně mícháme. Povaříme asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.