Kapr na rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 121 g
 - Sodík 962 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 176.8 mg
 - Draslík 889.2 mg
 - Vláknina 10197.5 mg
 - Vitamín A 10197.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.1 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 71.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného, odšupinovaného kapra naporcujeme a osušíme. Každou porci nařízneme do kříže tak, aby se pod kůži dal zasunout plátek slaniny, plátek mrkve a zelené papriky. Porce osolíme a pokapeme citronem. Polovinou másla vymažeme pekáč a na jeho dno rozprostřeme dušenou, osolenou rýži. Poklademe porcemi kapra, zalijeme smetanou, poprášíme paprikou a poklademe plátky zbylého másla. Zapečeme ve středne vyhřáté troubě asi 30 minut dočervena.