Salát bramborový s tuňákem
Suroviny
- 450 g Brambory
 - 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 300 g Tuňák v oleji
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olivy černé
 - 2 polévková lžíce Majonéza light
 - 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Limetková kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 289 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 686.5 mg
 - Vláknina 8495.5 mg
 - Vitamín A 8495.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory nakrájené na čtvrtky vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut, necháme okapat a dáme vychladnout do misky. Vmícháme pokrájenou zelenou papriku na plátky, plátky červené cibule a kukuřičky.
 - 
                                2
Bramborovou směs přendáme do servírovací mísy a navrch dáme kousky tuňáka a černé sekané olivy. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
V misce smícháme kysanou smetanu, majonézu, rozetřený česnek, limetkovou šťávu a kůru.
 - 
                                4
Zálivkou přelijeme tuňáka a olivy a podáváme.