Paprikáš z bůčku
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 400 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 400 g Vepřový bok
 - 40 g Paprika mletá sladká
 - 150 g Paprika červená
 - 130 g Smetana zakysaná 11%
 - 120 g Protlak rajčatový
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1213 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 673.2 mg
 - Vláknina 11362.5 mg
 - Vitamín A 11362.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.9 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prorostlejší bůček bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, paprikové lusky bez jádřinců na proužky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa a osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme česnek, rajčatový protlak, papriky a podusíme. Před koncem vaření vmícháme zakysanou smetanu. Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.