Doubravické úšelo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1286 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 1286 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 821.9 mg
 - Draslík 471.2 mg
 - Vláknina 429.3 mg
 - Vitamín A 429.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Domácí klobásu nakrájíme na kolečka. V misce do smetany rozkvedláme vejce s hladkou moukou a solí. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní klobásu a vše dozlatova osmažíme. Směs zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou. Stále mícháme, až vajíčka zhoustnou.
 - 
                                3
Porce na talířích posypeme pažitkou a servírujeme je s chlebem.