Fioniny kuřecí řízky v županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 680 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 235.7 mg
 - Draslík 997.6 mg
 - Vláknina 12442.2 mg
 - Vitamín A 12442.2 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 110.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve necháme zahřát troubu na 200 stupňů.
 - 
                                2
V misce smícháme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a ze dvou pomerančů, nadrobno nasekané stroužky česneku, najemno nasekanou zelenou petržel, najemno nasekaný čerstvý rozmarýn, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a olivový olej.
 - 
                                3
Ve vedlejším talíři obalíme ve vajíčku rozklepané kuřecí řízky bez kostí a kůže. Obalené řízky dáme do směsi v misce a přitiskneme na obě strany, aby směs neodpadla.
 - 
                                4
Poté řízky poklademe na alobalem vyložený plech a v troubě pečeme asi 20 minut, až je maso propečené.
 - 
                                5
Hotové řízky servírujeme s plátky citronu a zeleným salátem.