Mexické tortilly se sýrem a zeleninou
Suroviny
- 150 g Brambory
 - 200 g Cuketa
 - 200 g Sýr sójový - Tofu
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 stroužek Česnek
 - 5 dl Voda pitná
 - 1 dl Bujón zeleninový
 - 4 balení Tortilla
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 346 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 496.1 mg
 - Vláknina 8970.5 mg
 - Vitamín A 8970.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a oloupané brambory pokrájíme na kostky, dáme je do hrnce s 5 dl vody, solí a kmínem. Vaříme 10 minut, potom je scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Očištěnou jarní cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Omytou a oloupanou cuketu s Tofu sýrem nakrájíme na malé kostičky (1 x 1 cm). Papriku a rajče omyjeme, papriku rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, rajče nakrájíme na kostičky. Ještě omyjeme petrželku s koprem a bylinky drobně pokrájíme.
 - 
                                3
V pánvi si rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme ostatní pokrájenou zeleninu a pod pokličkou dusíme cca 4 minuty. Přidáme brambory, Tofu sýr, sójovou omáčku, 1 dl zeleninového bujónu, pepř, 1/2 pokrájených bylinek, promícháme a pomalu vaříme do doby, až se tekutina vyvaří.
 - 
                                4
V mikrovlnné troubě ohřejeme podle návodu tortilly. (Přibližně 1-2 minuty při 200°C - 220°C).
 - 
                                5
Do středu každé tortilly dáme 1-2 lžíce zeleninové nádivky. Jeden spodní okraj přeložíme dovnitř, okraje tortilly ze dvou stran přeložíme do tvaru kapsy - tímto vytvoříme tzv. "buritos". Posypeme je zbytkem bylinek a podáváme.