Hrachovec - pečené vepřové maso s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1276 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 130.2 mg
 - Draslík 739.4 mg
 - Vláknina 15362 mg
 - Vitamín A 15362 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá vepřová žebírka osolíme, posypeme kmínem a dáme na pekáč s rozehřátým sádlem. Očištěné cibule s česnekem pokrájíme na plátky a přidáme k žebírkům. Maso podlijeme vodou, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 220-250 °C minimálně 60-90 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a během pečení ho otáčíme.
 - 
                                2
Uvařený loupaný hrách a dušenou rýži dáme do jedné mísy, přidáme podle chuti majoránku, sůl a promícháme. Směs přidáme do pekáče k masu, promícháme s výpekem a necháme v troubě 10-15 minut zapéct.
 - 
                                3
Maso rozdělíme na talíře se zapečeným hrachem s rýží, přiložíme sladkokyselé okurky a servírujeme.