Polévka na úterý
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 80 g Celer bulvový
 - 80 g Mrkev kořen
 - 80 g Petržel kořen
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Masový vývar
 - 4 dl Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Krupky trhané
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 952 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 792.7 mg
 - Vláknina 9571 mg
 - Vitamín A 9571 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 625.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupky dobře promyjeme v sítu a dáme je do hrnce s 1 litrem vývaru z vepřového masa. Polévku přivedeme k varu a pomalu, pod poklicí vaříme 35 minut.
 - 
                                2
Očistíme cibuli, česnek, brambory a kořenovou zeleninu: celer, mrkev a petržel. Na kostičky pokrájenou zeleninu přidáme ke krupkám přibližně po 15-20 minutách vaření. Polévku dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a velmi jemně rozdrcenou majoránkou.
 - 
                                3
Těsně před podáváním do polévky přimícháme mléko, necháme přejít varem a podáváme.