Marinovaný platýz na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 480 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 146.8 mg
 - Vláknina 2925 mg
 - Vitamín A 2925 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si marinádu: očištěné stroužky česneku prolisujeme, v misce je promícháme se sójovou omáčkou cukrem.
 - 
                                2
Čerstvé platýze pořádně omyjeme i zevnitř pod tekoucí vodou. Osušíme je, celé je potřeme marinádou a odložíme na 30 minut do chladničky.
 - 
                                3
Mezitím omyté, malé chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme je na tenké nudličky a odložíme stranou. Omytou, chemicky neošetřenou limetku rozkrojíme na čtvrtky. V kastrólku rozpustíme máslo.
 - 
                                4
Gril rozehřejeme na 250-300°C. Platýze položíme na grilovací plát (nebo misku speciálně pro ryby). Grilujeme je z každé strany po 5-6 minutách (podle velikosti) do zlatohněda. Hotové položíme na talíře, posypeme solí, chilli nudličkami, přelijeme máslem, ozdobíme limetkou a servírujeme. Dobrou chuť.