Bryndzové brambory s cibulkou a uzeným masem
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 120 g Sýr Brynza
 - 100 g Uzené maso vařené
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Smetana 6% (do kávy)
 - 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1032 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 2 mg
 - Draslík 1094.5 mg
 - Vláknina 13522.5 mg
 - Vitamín A 13522.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, přidáme sůl, kmín, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Měkké uvařené brambory scedíme. Horké brambory posypeme paprikou a přidáme smetanu a brynzu. Pak je důkladně s brynzou promícháme.
 - 
                                2
Mezitím, než se uvařily brambory, očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Libové vařené uzené maso nakrájíme na proužky nebo kostičky.
 - 
                                3
V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme uzené maso, promícháme a krátce společně restujeme.
 - 
                                4
Brynzové brambory na talířích ozdobíme cibulkou s uzeným masem a hned servírujeme. Dobrou chuť.