Fazolový hrnec po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 28 mg
 - Draslík 1118.6 mg
 - Vláknina 20377.2 mg
 - Vitamín A 20377.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebrané fazole zalijeme studenou vodou a necháme je namočené do druhého dne.
 - 
                                2
Fazole doměkka uvaříme a vodu slijeme do jiné nádoby. Na oleji usmažíme cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme a přisypeme papriku. Do vymazané zapékací mísy klademe vrstvu fazolí a usmaženou cibuli. Horní vrstva jsou fazole. Povrch pokapeme zbylým olejem, dolijeme vodou z fazolí a dáme péci do trouby.
 - 
                                3
Po 20 minutách pokrm vyjmeme a podáváme v misce, ve které jsme fazole zapékali.