Tortellini se čtyřmi druhy sýrů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Gorgonzola
  • 350 g Těstoviny Tortellini
  • 50 g Mozzarella
  • 50 g Sýr Brie
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 50 g Gouda
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1174 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 56.9 mg
  • Draslík 186.4 mg
  • Vláknina 7910.5 mg
  • Vitamín A 7910.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tortellini uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Opláchneme šalvěj, osušíme a 4 lístky nakrájíme na nudličky. Mozzarellu, gorgonzolu, goudu a brie nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Ve větším hrnci rozpustíme 1 lžíci másla a osmahneme na něm dozlatova cibuli. Cibuli podlijeme smetanou a přidáme sýry. Vše za stálého míchání na drobném ohni necháme roztavit a spojit. Poté omáčku dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omyjeme rajčata, osušíme je a překrojíme na poloviny. Připravíme pánev, na které rozpustíme zbytek másla a rajčata se šalvějí na něm krátce podusíme. Poté osolíme a opepříme.

  • 4

    Nahřejeme si talíře, na které připravíme tortellini, zalijeme omáčkou, přidáme rajčata a teplé podáváme.

Komentáře k receptu