Třešňové knedlíky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 120 g Strouhanka
  • 750 g Třešně
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tvaroh tvrdý
  • 120 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 133.6 mg
  • Draslík 302.1 mg
  • Vláknina 9876.7 mg
  • Vitamín A 9876.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2097 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku se strouhankou, přidáme špetku soli, žloutky, máslo, mléko a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme na středně silný plát, rozkrájíme na středně velké čtverce, do každého vložíme asi 4 vypeckované třešně, zabalíme do knedlíků, vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme 10-12 minut.

  • 2

    Knedlíky scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu