Rybí talíř s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos - filety
  • 400 g Mořský ďas
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 10 ml řepkový olej
  • 1 ks Pórek
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 0.5 ks Kerblík
  • 0.5 kg Lišky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 187 mg
  • Draslík 1449.9 mg
  • Vláknina 6264.9 mg
  • Vitamín A 6264.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Lišky řádně očistíme, opláchneme a osušíme. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme slupku, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Ryby opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a nakrájíme na kousky, ochutíme solí a pepřem a polijeme citronovou šťávou. Následně je osmažíme v oleji a dáme bokem. Tuk po smažení slijeme a dáme stranou. Na pánvi necháme zpěnit máslo a osmažíme na něm pokrájenou šalotku, společně s houbami, rajčaty a proužky pórku.

  • 3

    Zalijeme bílým vínem a omáčku necháme odstát. Poté do ní vmícháme šlehačku. Kerblík omyjeme, zbavíme jej lístků a necháme oschnout. Maso vyskládáme na zeleninu a ozdobíme lístky kerblíku.

Komentáře k receptu