Hlávkový salát se zeleninou a majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 1.6 mg
 - Draslík 311.1 mg
 - Vláknina 5390 mg
 - Vitamín A 5390 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné fazolky nakrájíme na proužky, dusíme je v osolené vodě do měkka. Ocedíme, necháme okapat.
 - 
                                2
Omyté a okapané listy salátu pokrájíme na nudličky, oloupanou okurku na kolečka. Přidáme fazolky a majonézu smíchanou s jogurtem, octem, cukrem a solí. Vše zlehka promícháme.
 - 
                                3
Salát podáváme ihned.