Italský těstovinový salát
Suroviny
- 400 g Těstoviny Fusilli
 - 250 g Rajčata Cherry
 - 200 g Mozzarella
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 538 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 311.5 mg
 - Vláknina 9337.8 mg
 - Vitamín A 9337.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bazalku omyjeme a otrháme lístky, rajčata omyjeme a rozpůlíme. Mozzarellu nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
Smícháme sůl, pepř, ocet a olej. V zálivce marinujeme rajčata, cibuli a Mozzarellu asi 30 minut. Přidáme nasucho opražené piniové oříšky.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, propláchneme a po okapání vmícháme do rajčat s mozzarellou.
 - 
                                4
Salát rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                