Salát z kořenové zeleniny s čerstvým smetanovým sýrem
Suroviny
- 250 g Petržel kořen
 - 250 g Mrkev kořen
 - 100 g Sýr smetanový 65%
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Jablka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr moučkový
 - 1 špetka Kari koření
 - 2 polévková lžíce Dýňová semínka
 - 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 312 g
 - Sodík 190 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 60.7 mg
 - Draslík 942.5 mg
 - Vláknina 25480.5 mg
 - Vitamín A 25480.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 209.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablko, mrkev a petržel oloupeme, nastrouháme nahrubo, přilijeme citrónovou šťávu, promícháme, aby si suroviny zachovaly barvu.
 - 
                                2
Sýr rozděláme se smetanou, ořechovým olejem, solí, pepřem, kari, výrazně osladíme.
 - 
                                3
Dýňová semena opražíme na suché pánvi, až začnou vonět, necháme je vychladnout a nasypeme na hotový salát.
 - 
                                4
Ihned podáváme s pečivem.