Salát z kysaného zelí s rajčaty a olivami
Suroviny
- 600 g Zelí kysané
 - 150 g Olivy černé
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 4 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 409 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 649.9 mg
 - Vláknina 13477.8 mg
 - Vitamín A 13477.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí nadrobno nakrájíme a promícháme s oloupanou, na kostičky pokrájenou cibulí, omytými, na kolečka rozkrájenými rajčaty a rozpůlenými olivami.
 - 
                                2
Smícháním octa, oleje, hořčice, cukru, soli a pepře připravíme zálivku. Nalijeme ji na zelí s cibulí, promícháme, nakonec salát posypeme jemně nasekanou petrželkou.