Linguine s mořskými plody, chilli a cherry rajčátky
Suroviny
- 300 g Těstoviny Linguine
 - 250 g Škeble čerstvé
 - 250 g Mušle slávky
 - 400 g Rajčata Cherry
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 250 g Langusta
 - 50 ml Víno bílé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 704 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 171.3 mg
 - Draslík 905.3 mg
 - Vláknina 2462.1 mg
 - Vitamín A 2462.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle a škeble omyjeme pod proudem studené vody, které nejsou po poklepání pevně uzavřené, či jsou jakkoliv poškozené, vyhodíme.
 - 
                                2
Poté je přendáme do většího hrnce, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a vaříme 3 minuty, do otevření. Ty,co se neotevřely, vyndáme. Cedník dáme do misky a otevřené mušle a škeble slijeme, vývar si schováme.
 - 
                                3
Na větší pánvi smažíme pomalu česnek nakrájený na plátky, přidáme rajčata a chilli, osolíme. Vaříme 5 minut na středním plameni.
 - 
                                4
Přilijeme 6 lžic vývaru z mušlí, vaříme 2 minuty, přidáme krevety a langusty. Vaříme 3 minuty dorůžova. Přidáme mušle se škeblemi a petržel. Za stálého míchání vaříme, dokud nebudou mušle teplé.
 - 
                                5
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody na skus, slijeme a přimícháme do omáčky. Promícháme, chvilinku vše povaříme a můžeme podávat.