Salát se sýrovými toasty
Suroviny
- 250 g Roketa
 - 12 krajíc Bageta
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Oregano čerstvé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 12 plátek Sýr kozí
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 114 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 2.4 mg
 - Draslík 434.2 mg
 - Vláknina 7640.5 mg
 - Vitamín A 7640.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchneme listy rokety a osušíme je papírovou utěrkou. Zabalené v suchých papírových utěrkách je vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme do lednice.
 - 
                                2
Hořčici, panenský olivový olej, červený vinný ocet, cukr a podle chuti sůl a pepř dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem, důkladně jí protřepeme a odložíme.
 - 
                                3
Bagety nakrájíme na plátky a po obou stranách grilujeme dozlatova. Z jedné strany je pak ještě horké potřeme trochou olivového oleje.
 - 
                                4
Připravené toasty rozložíme na pečící plech a na každý z nich položíme plátek kozího sýra, posypeme posekaným oreganem a rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 5 minut.
 - 
                                5
Do mísy dáme salátové listy, protřepeme zálivku, nalijeme ji na salát a důkladně promícháme. Salát rozdělíme na talíře, položíme na něj připravené toasty a ihned podáváme.