Thajský nudlový salát
Suroviny
- 30 g Ucho Jidášovo
 - 60 g Kukmáky
 - 120 g Nudle rýžové
 - 120 g Krevety tygří - loupané
 - 150 g Vepřové maso pečené
 - 5 ks Chilli paprička
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 476 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 72.8 mg
 - Draslík 79.2 mg
 - Vláknina 2480 mg
 - Vitamín A 2480 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je také 10 minut bobtnat a poté je připravíme podle návodu.
 - 
                                2
Ucho Jidášovo scedíme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Klobouky rozpůlíme. Do kastrůlku nalijeme vodu, aby bylo zakryté dno a přivedeme ji k varu. Přidáme již vařené nebo pečené vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku.
 - 
                                3
Čili papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a třtinový cukr dáme do misky a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem.
 - 
                                4
Rozdělíme do misek a podáváme.