Makedonská směs s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 187 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 311.2 mg
 - Vláknina 10402.2 mg
 - Vitamín A 10402.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev a brukev oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Fazolové lusky zbavíme vláken a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Hrášek vyloupeme z lusků a necháme 3 minuty zprudka vařit. Poté vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Stejným způsobem uvaříme i zbytek zeleniny, každý druh zvlášť.
 - 
                                3
Uvařenou zeleninu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme dle chuti.
 - 
                                4
Směs je určena k rychlé konzumaci. Podáváme zdobené majonézou a vařenými vajíčky.