Italský zaječí salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 640 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 213.8 mg
 - Draslík 1305.9 mg
 - Vláknina 6320 mg
 - Vitamín A 6320 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Králičí stehna vložíme do 1,5 l vody. Přidáme kořenovou zeleninu a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Důkladně osolíme, na středním ohni vaříme bez pokličky asi 1 hodinu. Občas sebereme pěnu. Měkké maso ve necháme vývaru zchladnout. Vychladlé maso vyjmeme, necháme okapat. Vykostíme ho a nadrobno nakrájíme.
 - 
                                3
Citronovou šťávu vymačkáme do velké misky. Šalvěj omyjeme, otřepáním osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme ke směsi. Vmícháme olej a maso. Vše pečlivě promícháme a necháme přes noc uležet.