Fazolkový salátek
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Čekanka
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 kg Fazolové lusky zelené
 - 9 polévková lžíce Olej olivový
 - 9 polévková lžíce Víno bílé
 - 5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 313 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 306.7 mg
 - Draslík 721 mg
 - Vláknina 15382.2 mg
 - Vitamín A 15382.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve dáme vařit fazolky, které po uvaření necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím připravíme marinádu. V míse smícháme sůl, pepř, cukr, víno, olej, zázvor a petrželku.
 - 
                                3
Do vzniklé marinády přimícháme fazolky, celé dáme na 30 minut do chladničky.
 - 
                                4
Uvařené vejce natvrdo nakrájíme na čtvrtky, papriku na menší kostky a čekanku natrháme. Vše smícháme spolu s fazolkami a můžeme podávat.