Salát z divoké rýže s mladou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 308.1 mg
 - Vláknina 6224.8 mg
 - Vitamín A 6224.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme podle návodu a necháme na sítu dobře okapat.
 - 
                                2
Oloupeme kedlubnu a mrkev, nakrájíme je na asi 0,5 cm silné kousky ve tvaru hranolků. Hrášek omyjeme a očistíme. Špenát důkladně propláchneme, necháme okapat na sítu.
 - 
                                3
Do vroucí osolené vody vložíme kedlubnu a mrkev a asi 2 minuty povaříme. Přidáme hrášek a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu vyjmeme, přendáme ji do síta, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
 - 
                                4
Do vroucí vody nyní vložíme špenát a vaříme jej tak dlouho, dokud se zcela nerozpadne. Poté špenát vyjmeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme.
 - 
                                5
Opláchneme bylinky, dosucha je otřepeme a nasekáme. Promícháme hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a bylinky.
 - 
                                6
Smícháme rýži se zeleninou, bylinkovým dresinkem a podle chuti dochutíme.