Špenátový salát s čekankou a hruškami
Suroviny
- 200 g Špenát listový čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Hrušky
 - 3 ks Šalotka
 - 2 ks Čekanka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 560.8 mg
 - Vláknina 5659.8 mg
 - Vitamín A 5659.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechny přísady na zálivku ušleháme v misce dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Čekankové puky rozebereme na listy a spolu s omytým špenátem, na plátky nakrájenými hruškami a na kolečka nakrájenou šalotkou vložíme do salátové mísy. Zalijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme.
 - 
                                3
Salát ihned podáváme.