Listový salát s kuřecím masem a paprikovou omáčkou
Suroviny
- 140 g Kuřecí prsa
 - 200 g Salát hlávkový
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 l Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 65.8 mg
 - Draslík 435 mg
 - Vláknina 2949.8 mg
 - Vitamín A 2949.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa celá nebo i nakrájená na kousky osolíme a opepříme a 10 minut grilujeme. V průběhu grilování je podle potřeby potíráme olejem.
 - 
                                2
Papriky podílně rozpůlíme a odstraníme z nich semena, pak je omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Oloupané šalotky jemně nasekáme.
 - 
                                3
Připravené papriky a šalotky vložíme do vína, které přivedeme do varu a zvolna vaříme 10 až 15 minut. Uvařené rozmixujeme, přidáme smetanu a máslo, dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Salát očistíme, opláchneme a listy natrháme na malé kousky.
 - 
                                5
Zálivku připravíme tak, že rozmícháme vinný ocet, sůl a pepř, postupně metlou přišleháme olej.
 - 
                                6
Se zálivkou promícháme natrhaný salát, na něj dáme grilované maso a přelijeme paprikovou omáčkou.