Salát z okurky a čínského zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 393.2 mg
 - Vláknina 3585 mg
 - Vitamín A 3585 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vroucí vodě spaříme 1 minutu nakrájené čínské zelí. Odstavíme stranou a necháme okapat. Rozkrojíme podélně 1 stroužek česneku a odstraníme jádro. Každou polovinu stlačíme nožem, a potom pokrájíme.
 - 
                                2
V misce smícháme česnek, cukr, sezamový olej, sójovou omáčku až vznikne marináda. Čínské zelí a okurku promícháme v salátové míse. Osolíme, opepříme a salát polijeme marinádou a necháme 2 hodiny uležet. Poté podáváme.