Německý bramborový salát s kysanou smetanou
Suroviny
- 250 ml Zakysaná smetana
 - 2 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 6 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 6 polévková lžíce Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 16.3 mg
 - Draslík 320.5 mg
 - Vláknina 3657.8 mg
 - Vitamín A 3657.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Středně velké brambory dobře omyjeme a 20 minut vaříme ve slupce. Mezitím nadrobno nasekáme velkou oloupanou cibuli, umeleme pepř a nasekáme kopr a pažitku. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nasekanou cibulí vložíme do mísy.
 - 
                                2
V malém rendlíku smícháme drůbeží vývar s octem a uvedeme do varu. Převařenou směsí pak zalijeme brambory a necháme marinovat asi 20 minut, až se tekutina téměř vsákne. Zbývající tekutinu slijeme, brambory osolíme, opepříme, opatrně promícháme s olivovým olejem a hořčicí a nakonec se zakysanou smetanou.
 - 
                                3
Salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme posypaný koprem a pažitkou.