Salát z paprik restovaných s cibulí, česnekem a rozmarýnem
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Paprika červená
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 400.1 mg
 - Vláknina 7829.7 mg
 - Vitamín A 7829.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 188 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky zbavené stopek a semen nakrájíme na podélné tenké proužky, velkou oloupanou červenou cibuli nakrájíme na osminy, nadrobno nasekáme čerstvý rozmarýn a oloupaný česnek a umeleme pepř.
 - 
                                2
Ve velké pánvi na rozehřátém olivovém oleji při vysoké teplotě 3 minuty smažíme cibuli s rozmarýnem. Potom přidáme nakrájené papriky s česnekem, snížíme teplotu a 30 minut restujeme. Když paprika změkne a cibule lehce zkaramelizuje, přilijeme ocet a restujeme ještě 5 minut.
 - 
                                3
Hotový salát osolíme, opepříme rozdělíme na talíře a servírujeme.