Pikantní vepřový salát s hráškem
Suroviny
- 130 g Hrášek
 - 500 g Vepřová kýta
 - 180 g Cibulka jarní
 - 30 g Koriandr čerstvý
 - 40 g Arašídy
 - 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 60 ml Limetková šťáva
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 700.8 mg
 - Vláknina 8084.8 mg
 - Vitamín A 8084.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.8 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrášek omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 1 minutu, poté slijeme a necháme okapat. Maso osolíme a opepříme. Cibulku, koriandr a chilli papričky očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
 - 
                                2
Maso necháme grilovat na grilovací pánvi cca 10-14 minut. Poté ho vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme chvíli rozležet.
 - 
                                3
Připravíme si chilli dresink - chilli papričky smícháme s limetkovou šťávou, arašídovým a sezamovým olejem, cukrem a rybí omáčkou. V salátové míse smícháme hrášek, cibulku a chilli dresink, přidáme maso pokrájené na plátky, koriandr a arašídy. Opatřeně promícháme, dosolíme a dopepříme dle chuti a servírujeme.