Caprese salát - italská klasika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1981 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 197.5 mg
 - Draslík 1064.7 mg
 - Vláknina 8030.7 mg
 - Vitamín A 8030.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata a cherry rajčata osušíme. Velká rajčata pokrájíme na osminky, malé překrojíme na poloviny a dáme je do mísy. Rajčata posypeme mořskou solí (3 špetky), pepřem, promícháme s extra olivovým panenským olejem. Opláchneme snítku bazalky a máty. Z bylinek otrháme lístky. Ochucená rajčata dáme na talíře, přidáme potrhanou mozzarelu, kterou posypeme 1-2 špetkami mořské soli, pokapeme chilli olejem a salát podáváme.