Bramborový salát s tuňákem a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 162 g
 - Sodík 1239 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 16.2 mg
 - Draslík 820.7 mg
 - Vláknina 16452.5 mg
 - Vitamín A 16452.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nastrouháme na hrubo, tuňáka z konzervy necháme okapat, olej si uschováme, zmražený hrášek necháme částečně rozmrazit, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat.
 - 
                                2
majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem z tuňáka, vložíme do salátové mísy, přisypeme brambory, hrášek, mrkev, vidličkou tuňáka rozdělíme na menší kousky a přidáme do mísy. Promícháme, zakryjeme alobalem a odložíme na půl hodiny do lednice vychladit.
 - 
                                3
Před podáváním salát ozdobíme posekanou pažitkou.