Nakládaný okurkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2335 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 350.5 mg
 - Vláknina 4038.7 mg
 - Vitamín A 4038.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tenké salátové okurky opereme a na půl hodiny je namočíme do vlažné vody, abychom je zbavili všech nečistot. Z okapaných okurek odkrojíme špičky a nastrouháme je na tenké plátky. Oloupanou červenou cibuli rozkrájíme na velmi tenká kolečka. Zeleninu dáme do porcelánové nebo skleněné mísy, promícháme se solí, zakryjeme a přes noc necháme v chladnu stát.
 - 
                                2
Druhý den směs slabě vymačkáme, promícháme s nasekaným koprem a plníme do vypařených sklenic. Vymačkanou šťávu doplníme vodou na 1500 ml, přidáme ocet, cukr, koriandr a mletý pepř, poté uvedeme do varu. Po dvou minutách vaření nálev odstavíme a necháme trochu vychladnout.
 - 
                                3
Mezitím oloupeme česnek, nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do lahví se salátem, ten následně zalijeme teplým nálevem. Do každé sklenice přidáme špetku konzervačního prostředku, lahve vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na chladné suché místo.
 - 
                                4
Salát můžeme konzumovat již za 4 dny buď samostatně, nebo smíchaný s jiným salátem.