Řecký salát s cizrnou a tající fetou
Suroviny
- 175 g Cizrna konzervovaná
 - 250 g Okurka salátová
 - 100 g Sýr Feta
 - 1 kávová lžička Ocet vinný červený
 - 4 kávová lžička Olej řepkový
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Olivy černé
 - 3 ks Rajčata
 - 1 polévková lžíce Oregano
 - 2 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 4240 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 803.1 mg
 - Vláknina 39825.4 mg
 - Vitamín A 39825.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme zálivku: smícháme vinný ocet se dvěma lžičkami oleje a oreganem.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme na jemno, okurku na kostičky, olivy přepůlíme, rajčata nakrájíme na malé kousky (můžeme použít cherry rajčata – ta nakrájíme na půlky či čtvrtiny) a mátu nasekáme najemno. Vše smícháme.
 - 
                                3
Smícháme mouku s kmínem a v této směsi obalíme fetu nakrájenou na kostičky. Opečeme na zbylém řepkovém oleji.
 - 
                                4
Zeleninu rozdělíme na talíře, zalijeme zálivkou a poklademe kostičky tajícího sýra. Ihned podáváme.