Falešný bramborový salát z celeru
Suroviny
- 300 ml Okurky nakládané
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 300 ml Suprimo Mrkev s hráškem
 - 150 ml Jogurt nízkotučný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1132 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 262.6 mg
 - Draslík 289.8 mg
 - Vláknina 3522.8 mg
 - Vitamín A 3522.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky, okurky nakrájíme na kolečka a společně povaříme ve vroucí vodě. Scedíme a vsypeme do mísy.
 - 
                                2
Přimícháme scezenou sterilovanou mrkev s hráškem, předem uvařený, nahrubo nastrouhaný celer, osolíme a opepříme. Vmícháme natvrdo uvařená, na kostičky nakrájená vejce, jogurt a smetanu. Nakonec můžeme přidat trochu citronové šťávy a salát přisladit medem.